Hagyomány

2020.01.17. 07:00

Újévi és születésnapi koncert telt házzal, Répcelakon

Nagy sikerű újévi koncertet adott a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar, a harmincadik születésnapját ünneplő művelődési házban.

Vas Népe

A zenekar élén Janászek Ferenc

Fotó: VN/Répce TV

Óriási érdeklődés, zsúfolásig telt terem várta a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekart szombaton a művelődési házban. A zenekar alapító karnagya Janászek Ferenc, akinek több évtizedes zenepedagógusi munkájáért 2017-ben a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta a köztársasági elnök.

A zenekar élén Janászek Ferenc
Fotó: VN/Répce TV

Az érdeklődőket Boros András megbízott intézményigazgató köszöntötte, aki elmondta: a művelődési ház számára ez a koncert születésnapi ajándék is, hiszen az épület 1990. január 15-én kezdte meg működését. Szabó József polgármester úgy fogalmazott:

– Hagyományt a közönség teremt azzal, hogy elmegy egy rendezvényre. Az újévi koncert hagyománya így született meg Répcelakon. A Nyitott Tér Egyesület képviseletében Nagy Ferencné köszöntötte a közönséget. Az alelnök elmondta: sok más kulturális tevékenység mellett az egyesület 15 éve szervez komolyzenei hangversenyeket is, tavaly ezek sikere adta az újévi koncert ötletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában