fejlesztés

2020.06.18. 19:00

500 millió a sárvári tó körül – Kerékpárút, szabadidő- és pihenőpark is lesz (Fotógalériával)

Ötszázmillió forintot nyert a sárvári önkormányzat a város hat tóból álló vízrendszere mellett kiépítendő új turisztikai kerékpárútra és az ott található szabadidő- és pihenőpark fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelynek konzorciumi partnere a Vas Megyei Önkormányzat. A város Gyógyvarázs öt csillagban címet viselő fejlesztési programjának következő eleme valósulhat meg ezáltal. – Sárvár zöld szíve újulhat meg a nyertes pályázat révén – mondta Ágh Péter Észak-Vas megye országgyűlési képviselője.

Pajor András

A félmilliárdos beruházás révén megújulhat a Csónakázó-tó melletti sport- és szabadidő park is

Fotó: Ohr Tibor

A félmilliárdos beruházás Sárvár eddig kevésbé ismert részeit is a város kerékpár-turisztikai térképére helyezi. Az Alkotmány utca felől indulva a Csónakázó-tó mellet vezet a kerékpárút, majd a Spirit Hotelnél csatlakozik a meglevő Vadkert körúti kerékpárúthoz. Innét a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad az új nyomvonal a Tizenháromváros utcáig.

A szabadidőparkban található városi játszótér teljes megújítását is célul tűzte ki család és gyermekbarát elemként a projekt. Itt kerülnek elhelyezésre a kerékpárok biztonságos tárolására szolgáló kerékpártámaszok. A helyszín így egyúttal kerékpáros pihenőhelyként is funkcionál, mivel pihenőpadokat, kültéri asztalokat is telepítenek. A környezet még szebbé tétele érdekében parkosításra, díszfák és cserjék ültetésére kerül sor.

A félmilliárdos beruházás révén megújulhat a Csónakázó-tó melletti sport- és szabadidő park is
Fotó: Ohr Tibor

– Közel tíz éve kidolgoztunk Gyógyvarázs öt csillagban címmel egy átfogó városi turisztikai fejlesztési programot. Ennek első eleme a Posta tér és a Hild park már megvalósult, most a Csónakázó-tó környéke újulhat meg. Több eredményes pályázat révén válik lehetővé a megvalósítás – mondta el Kondora István Sárvár polgármestere.

A megyei közgyűléssel most konzorciumban elnyert félmilliárd forintnyi kerékpár-turisztikai fejlesztés mellett a tó körül megépülhet kilencvenmilliós összköltséggel a műanyag borítású futópálya. Továbbá a Magyar Kézilabda Szövetségtől 38 millió forintot nyert, százszázalékos támogatásként a város a tó közeli szabadtéri kézilabda pályája felújítására.

Fotó: Ohr Tibor

– Az idei év komoly kihívást hozott Sárvár számára is a koronavírus járvánnyal. Rányomva bélyegét a város gazdaságára és turizmusára. Így fontos, hogy olyan lépéseket tegyünk, amelyek révén Sárvár meg tudja őrizni vonzerejét. Olyan élményeket tud kínálni, ami minden ide érkező számára komoly attrakciót jelenthet. Ez Sárvár zöld szíve, ligetes területe a város tórendszerével, amely adja magát a fejlesztésre. Az önkormányzat elképzeléseihez meg kellett keresni azokat a pályázatokat, amik újabb és újabb előrelépést biztosítottak. Ezáltal újjászületik, vendégbaráttá és a város polgárai számára is élményt nyújtó hellyé válik a Csónakázó-tó területe – foglalta össze a fejlesztéseket Ágh Péter országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában