Fiatalok és idősek is használják az eszközöket

2020.06.04. 07:00

Fitneszpark már van, kerti konyha is lesz Ispánkon

Új attrakciókkal gyarapodik az őrségi település: elkészült a fitnesz park, hamarosan pedig kerti kemencével és konyhával is csábítják a szabadba a helyieket és a térségbe érkező turistákat.

Nemes Judit

Tamaskó Gábor Tamás, Ispánk polgármestere a Béke-ligetben kialakított fitneszparkban

Fotó: Unger Tamás

A járványhelyzet után talán még többen vágynak a szabadba, nemcsak sétálni, mozogni. Ispánkon lehetőségük nyílt a helyieknek és a településre érkezőknek kültéri fitneszeszközök használatára, a parkot az önkormányzat pályázati forrás segítségével telepítette a Béke- ligetbe.

– Három éve, 2018-ban adtunk be egy pályázatot, amely sikeres lett. Tavaly ősszel, az első ütemben megkezdtük a telepítést: öt, felnőtteknek való és három, gyermekeknek ajánlott eszközt helyeztünk el a ligetben. A kicsik rugós csacsit, szörfdeszkát és egy iránytűt kaptak, a fiatalok, felnőttek és az idősek pedig derék- és csípőformálót, evezőpadot, gyaloglót – mondta el Tamaskó Gábor Tamás, a település polgármestere.

Tamaskó Gábor Tamás, Ispánk polgármestere a Béke-ligetben kialakított fitneszparkban
Fotó: Unger Tamás

Hozzátette: a visszajelzések alapján a falubeliek tetszését is elnyerte a fitneszpark, ami új színfoltja lett a falunak: fiatalok és idősek egyaránt használják. A második ütemben kerti konyhát alakítanak ki kemencével a művelődési ház mellett. – Ez egy L-alakú épület lesz tetővel, középen kemencével és kéménnyel. Jobb oldalon az előkészítő asztalok, mosogató, baloldalt egy beépített sparhelt, grilles rész lesz a kemence mellett – mondta el a település vezetője.

A közösségi kemence turistaútvonalhoz is kapcsolódik, a helyieken kívül az oda látogató családok is igénybe tudják majd venni; a házirend betartásával bárki használhatja kedvére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában