beruházás

2020.06.22. 07:00

Új férőhelyek és tornaszoba a szentgotthárdi bölcsődében

Tizenkét új férőhellyel és modern tornaszobával bővül a SZEOB Tótágas Bölcsőde, ha megvalósul az a beruházás, melynek támogatási szerződését a múlt héten írta alá Tarné Gagyi Viktória, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója és Huszár Gábor polgármester.

Tersztyánszky Krisztina

Bővítik az épületet Fotó: VN

A Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése felhívás során az önkormányzat csaknem 154 millió forint támogatást nyert új férőhelyek létrehozására. Az új csoportszobát a most tornaszobaként használt helyiségből alakítják ki, annak felújításával és bővítésével. Az új mozgásfejlesztő szoba az épület nyugati irányú továbbépítéssel megvalósuló, mintegy 72 négyzetméteres bővítményében kap helyet, játéktárolóval, sószobával, takarítószer-­tárolóval és gyermekmosdóval együtt. A projekt további felújítási és átalakítási munkákat is magában foglal, és 14 új parkolóhely is készül a főbejárati kapun belül.

Bővítik az épületet Fotó: VN

 

Az előkészítő munka a részletes építészeti tervezéssel, majd ezt követően az engedélyeztetéssel folytatódik tovább. A kivitelezés – a szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatása után – várhatóan a jövő év első felében történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában