Összegzés

2021.01.31. 20:00

Búcsú Benditől, olvasói panaszok, külföldön élő vasiak tapasztalatai – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

20210126 panaszos olvasó,nem veszik figyelembe a független szakértő véleményét a meghibásodott, garanciális autóabroncs reklamációjánál, Boda Ernő, Rábahídvég, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Búcsú Benditől – A pannonhalmi bencés diák kitűnőre vizsgázott az előre hozott égi érettségin

Bendi hősiesen küzdött a súlyos betegséggel, családja mellett most osztálytársai is búcsúznak tőle. „2020A osztály, vigyázz! A Jóistennek tisztelettel jelentem, az osztály létszáma 33, nekünk örökre hiányzik: Bendi”. Bendinek az is erős motivációt jelentett, hogy befejezze a gimnáziumot és érettségi vizsgát tegyen Pannonhalmán. Erre nem volt lehetősége, de tanárai nem felejtették el a célját. „Az előre hozott égi maturán kitűnőre vizsgáztál becsületből, kitartásból, emberfeletti küzdelemből, igazságérzetből, emberségből” – írták megrendülten. A teljes cikket ITT olvashatja!

Hogyan érhetjük el a háziorvosunkat Covid idején?

A vírus mellett rengeteg más baja, betegsége lehet egy embernek. Felháborító, hogy nem lehet elérni telefonon a rendelőt, személyesen találkozni az orvossal pedig még kevésbé – panaszolta egyik olvasónk a településén működő orvosi praxissal kapcsolatban. Megpróbáltunk utánajárni, hogy vírusveszély idején mire elég a hippokratészi eskü. Szakembereket kérdeztünk, ők pedig válaszoltak. Erről szóló írásunkat ITT találja.

Elmesélte jelentkezésének nem szokványos körülményeit az Exatlon celldömölki versenyzője

Szabó Benedek üde színfoltja a versenynek, eddig jól teljesített, a csapattársak pedig díjazzák a humorát. A celldömölki srácnak finoman szólva is spontán volt a jelentkezése, melyről kendőzetlen őszinteséggel ő maga mesélt a csapattársainak. Később megkérték Benőt, hogy mondjon egy viccet, amit utólag sokan megbánhattak, ugyanis csak két ember bírta végighallgatni. A versenyeken eredményesebben szerepel, mint a viccmesélés alkalmával. Szabó Benedek dominikai kalandjairól ITT írunk részletesen. Reméljük még sokáig láthtjuk az Exatlon versenyzőjeként.

Szabó Benedek eddig jól teljesít, reméljük még sokáig erősíti a Kihívók csapatát
Fotó: tv2.hu

A Haladás Sportkomplexum többet érdemel

Január 1-jétől ismét Gál Sándor irányítja a Haladás Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft.-t. Egyúttal megkezdődött a hosszas átadás-átvételi folyamat is: az állam tulajdonába, a Nemzeti Sportközpontok fenntartása és üzemeltetése alá kerül az intézmény. Tulajdonosváltásról, szerződésekről, tervekről kérdeztük a régi-új igazgatót. Cikkünket a témában ITT találja!

Vasiak szemével: Ilyenek a mindennapok a járványban Európában és a tengerentúlon

Külföldön élő, vasi származású magyarokat kérdezünk, milyen járványügyi intézkedések vannak érvényben abban az országban, ahol élnek, hogy zajlanak a mindennapok a Covid árnyékában. Tapasztalataikról ITT írunk részletesen!

Milánó, bezárt üzletek, üres terek. Hétfő hajnaltól a narancssárga zónában
Fotó: Kocsis András / VN

Kötelezővé teheti-e munkáltató a Covid–oltást?

Teheti-e kötelezővé a munkáltató a védőoltást? Van-e jogszabály, ami a felvételét előírja? Érheti-e hátrány azt, aki nem oltatja be magát? Dr. Kunecz Renáta munkajogászt a Covid-védőoltás munkajogi vonatkozásairól kérdeztük. Cikkünket a témában ITT találja!

Tündérszépek: Csütörtökön hárman álltak kameráink elé (Videó)

Az első három fotózáson már túl vagyunk, a harmadikra csütörtökön került sor Szombathelyen. Most Illés Liliána, Horváth-Papp Petra és Molnár Barbara állt profi fotósaink kamerái elé. Volt, aki tapasztalattal jött, volt, aki tapasztalat nélkül, de mindegyikük nagy álmokkal érkezett. A fotózás részleteiről ITT írunk! Jelentkezni a szépségversenyre pedig ITT lehet!

Tönkrement az alig használt gumiabroncs – Olvasónk küzdött az igazáért

Két évvel ezelőtt Boda Ernő boldogan hozta el újonnan vásárolt Suzuki Vitaráját az autókereskedőtől, nem gondolt arra, hogy bármi gond lehet. Egy évig nem is volt, aztán ahogy tavaly tavasszal enyhült az idő, a téli gumit ideje volt nyárira cserélni. Pár hónappal később a műszerfal jelezte, csökken a bal hátsó kerékben a nyomás. Semmi gond, majd kicsit utánafújunk – gondolta, csakhogy röviddel ezután ismét gond volt a nyomással, majd egy reggel végleg leeresztett a kerék. Viszszament a kereskedőhöz, továbbküldték a gumishoz, ahol gyorsan kiderült, nincs mit tenni, a gumiköpeny négy helyen meg van repedve. Menthetetlen. Véleményük szerint a sérülést nem külső behatás, hanem anyaghiba okozta, ezt írásba is adták. A teljes történetet ITT olvashatja!

Segítsünk, hogy Robikának legyen otthona!

Sok pénzre van szükség a romos celli ház felújításához. Új otthonba szeretne költözni egy család, amelynek legkisebb tagja, Robika, súlyos szívbeteg: ha megműtik, sterilszobára lesz szüksége. Adományával most ön is tehet azért, hogy valóra váljon az álmuk. A teljes cikket a család számlaszámával ITT olvashatja!

A ház romos, felújítása mégsem reménytelen, Ibolya hosszasan sorolja a barátokat, akik startra készen várják, hogy végre nekiállhassanak a falak, ablakok rendbetételének.
Fotó: Szendi Péter

A sportház és a Savaria TSE olyan, mint a tojás meg a héja

A sportház neve, élete összefonódik a Savaria TSE fél évszázados történetével. Nemcsak a táncklub, majd az egyesület országos és nemzetközi hírű munkájával: az általuk megrendezett Savaria Táncversenyek révén a sportházban gyökerezik az, hogy Szombathelyt hazánk táncfővárosának, fellegvárának nevezték.

A Savaria Táncklub alapítója, Rimányiné Kiss Anikó 87 éves, a megyében működő tánc­iskolákat a tanítványai hozták létre. Neveltjei Magyarországon és külföldön is jó hírnevet szereztek a városnak. Vele beszélgettünk. A teljes cikket ITT olvashatja!

Busz és személyautó koccant, kamerafelvétel döntött, hogy ki volt az okozó

Kedden délután egy autóbusz menetrend szerint haladt Sorokpolány felől Rábahidvég irányába, amikor vele szemben egy Suzuki terepjáró érkezett. A két jármű egy olyan szűk résznél ért egymás mellé, ahol az út két oldalán szalagkorlát volt, a két jármű pedig összeért. A két sofőr először nem tudott megegyezni, hogy kinek a hibájából történt a baleset, ezért rendőrt hívtak. És hogy mi történt ezután? ITT elolvashatja.

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Nagyon ritka, de súlyos szövődménye a gyermekkori Covid–19 betegségnek a sokszervi gyulladás

A koronavírus-fertőzés a gyerekeknél legtöbbször enyhe tüneteket okoz vagy tünetmentesen zajlik, ugyanakkor már a járvány első hulláma alatt regisztráltak olyan eseteket, amikor a fertőzés után, későbbi szövődményként súlyos sokszervi gyulladás alakult ki. Már Szombathelyen is diagnosztizáltak ilyet.

Ősszel Magyarországon is megjelent az új, a vírusfertőzéssel kapcsolatba hozható betegség. Milyen tünetek esetén kell gondolni a lehetőségre? Mitévők legyenek a szülők, ha ezeket észlelik? Van-e gyógy­mód a betegségre? – erről faggattuk dr. Pölöskey Péter gyermekorvost. Az erről szóló cikkünket ITT találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában