Frissen Vasból

2021.05.04. 17:30

Virágzik a diákgazdaság a szombathelyi Derkovits-iskolában

A Derkovits-iskola iskolakert programja két évvel ezelőtt startolt. Az idén is tábori keretek között arathatják le a kisdiákok munkájuk gyümölcsét.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/Reichert Judit

Az első magaságyások tavaly áprilisban kerültek ki az iskola udvarára. A bennük növekvő kis növényeket előbb a tanárok, majd a diákok gondozták. A szorgos munka eredményét a tavaly júniusi Erzsébet-tábor négy hete alatt takarították be az iskolások.

Reichert Judit igazgató elmondta: az idén kissé megcsúsztak a munkálatokkal, hiszen a felsősök még egyáltalán nem, az alsósok pedig április közepén ülhettek vissza az iskolapadba, ekkor kezdték el kiültetni a növényeket. Az ágyások mindegyikét egy-egy osztály fogadta örökbe. Jelenleg is tart közöttük a verseny a legszebb magaságyás címének elnyeréséért – ebbe a felsősök csak a hónap közepétől tudnak beszállni. A megtermelt fűszereket, zöldségeket az idén is a nyári táborban takaríthatják be a derkósok.

Kiemelt képünkön: Az ágyások mindegyikét egy-egy osztály fogadta örökbe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában