Frissen Vasból

2021.06.19. 07:17

Országos hőség várható szombaton

Vas megyében a délután folyamán 33 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála.

vaol.hu

Keszthely, 2018. április 21. Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Sok napsütésre számíthatunk szombaton, délután gomolyfelhő-képződéssel. Estétől elvétve fordulhat elő frissítő zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. Folytatódik az országos hőség: délután 30-35 fok várható. A Balaton és a Velencei-tó már 21-24 fokos – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Estefelé is túlnyomóan derült, száraz idő várható. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra általában 14, 22 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északi völgyekben mérhetik az alacsonyabb, a tópartok mentén, illetve nagyvárosainkban a magasabb értékeket.

Közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-sugárzás. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában