Frissen Vasból

2021.07.14. 20:00

76 millió forintból varázsolják újjá a körmendi katlan parkettáját

Teljesen megújul a Városi Sportcsarnok parkettája. A nagyszabású munkát múlt héten kezdték a szakemberek, és várhatóan augusztus közepére lesz kész az új burkolat.

Tóth Judit

Fotó: VN/Jámbori Tamás

A körmendi sportcsarnok parkettája az elmúlt években igencsak elhasználódott. Nagy és folyamatos az igénybevétel: az Egis Körmend felnőtt kosarasai mellett utánpótláscsapatok és iskolások is használják a termet. A parketta – bár jó minőségű volt – több helyen beszakadt, időszerűvé vált a felújítása. Ehhez nagy segítséget nyújtott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, amely a körmendi klub kérésére engedélyezte, hogy TAO-pályázatból elvégezzék a terem parkettájának cseréjét, illetve korszerűsítését. Jelenleg a betonozás zajlik. Az utolsó munkafázis lesz az új parketta lerakása, amelyet a tervek szerint szlovén szakemberek végeznek el. Az extra minőségű, amerikai Neoschok Floating System parketta a FIBA által preferált típus, rugalmas felületet biztosít. Ideális a sportolók térdének, bokájának és sokkal kisebb a sérülésveszély is. A beruházás csaknem 76 millió forintba kerül, a munkálatokat várhatóan augusztus közepére, a felnőttcsapat alapozásának kezdetére fejezik be.

Kiemelt képen: Rá sem lehet ismerni a Városi Sportcsarnokra: komoly felújítás zajlik a létesítményben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában