Beruházás

2021.09.25. 13:00

Az útfelújításnak nem csak Harasztifalu örül

A Terület- és Településfejlesztési Program támogatásával 4,1 kilométer hosszú útszakasz újult meg a település belterületén, egészen Nagykölkedig. A beruházás 548 millió forintba került.

Tóth Judit

Az útfelújítási projekt záró rendezvényén V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a települést átszelő főutca felújítása rendkívüli jelentőségű. Nemcsak az itt élőknek nyújt komfortosabb közlekedési lehetőséget, hanem azoknak is, akik Szombathely vagy Körmend felé haladnak.

A beruházás egy jól átgondolt koncepció része, amely a Körmend–Ják–Szombathely útvonal minőségi megújítását célozta meg. Vámosné Marksz Mária polgármester szintén kiemelte: az útfelújításnak a tágabb környezet is örülhet. Most már lehetséges az M86-os gyorsforgalmi út mentesítése, ráadásul egyre több kerékpáros használja ezt az útszakaszt. A polgármester köszönetet mondott V. Németh Zsoltnak és mindenkinek, aki támogatta ezt a nagyszabású projektet.

Böröcz Miklós, a közútkezelő megyei igazgatója elmondta: égető szükség volt az útfelújításra, a szakasz nagy átmenő forgalmat bonyolít. A teljes felújított szakasz 4,1 kilométer. Ebből 3,5 kilométeren a teljes alapréteget felújították, hogy az út tartósan jó állapotban maradjon. Hatszáz méteren marás és aszfaltozás volt indokolt. A buszmegállóknál megerősített felületet alakítottak ki bazaltbetonból, ezt a buszok nem tudják felgyűrni.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt, Böröcz Miklós, Neumanné Janzsó Ildikó körjegyző és Vámosné Marksz Mária az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában