Savaria TSE

2021.10.07. 07:00

Csodás eredménnyel tértek haza a vasi táncosok

A Savaria Táncsport Egyesület egyik párosa két országos bajnoki címet is szerzett a napokban megrendezett XVII. Forma Kupa D Országos Bajnokságon.

Polgár Patrícia

A Bedi Dominik–Illés Hanna páros a felnőtt korosztályban mind a standard, mind a latin táncok versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott

Fotó: VN/Horváth Dávid

A szombati verseny a D kategória országos bajnoksága volt, ahol a Savaria TSE versenyzői nem csupán részt vettek, hanem csodálatos eredményekkel tértek haza. Mind a négy induló páros kiválóan teljesített és helytállt a népes és színvonalas mezőnyben – áll az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Bedi Dominik–Illés Hanna páros a felnőtt korosztályban mind a standard, mind a latin táncok versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott
Fotó: VN/Horváth Dávid

Mint írják, táncosaik közül különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Benke Barnabás és Kirchknopf Lola alkotta páros, amely a junior egyes korosztályba az idén berobbanva rendkívül szoros pontozással a harmadik legjobbnak bizonyult, így országos bajnoki bronzérmet szereztek a latin táncok versenyén. Helyezésük értékét tovább emeli, hogy Kirch­knopf Lola még csak kilencéves – ami azt jelenti, hogy a gyermek egyes korcsoportba tartozik – így szombaton két korosztállyal feljebb versenyezve sikerült ezt a kiváló eredményt elérnie.

A versenynap abszolút sikere, hogy Bedi Dominik és Illés Hanna párosa a felnőtt korosztályban mind a standard, mind a latin táncok versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott, így egyszerre két országos bajnoki címmel gazdagodtak. Érdekesség, hogy bár standard kategóriában ez volt az első versenyük a D osztályban, bajnoki címüknek köszönhetően a Magyar Táncsport Szakszövetség szabályai alapján egyetlenegy verseny után osztályt is váltottak, így a jövőben C osztályban versenyezhetnek majd tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában