Frissen Vasból

2021.10.14. 07:00

Mire figyeljenek a kiskerttulajdonosok? – Utánajártunk!

Megszűnt a balesetveszély, az erdészet vörös kaviccsal leterítette a parkerdei buszvárónál a placcot és a kiskertek felé vezető út egy részét – mondta el lapunknak Molnár Lajos, a Szombathelyi Kertbarát Egyesület elnöke, aki az erre közlekedőket türelemre és a megszokottnál is nagyobb körültekintésre kéri.

Cseh-Egyed Bernadett

20211006 Szombathely Vízórák, vízmérő-aknák téliesítése Képen: Molnár Lajos Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az utóbbi időben egyre többen költöztek ki a Parkerdőbe, mintegy száznegyven család él ott életvitelszerűen, ezért aztán rossz időben, a hideg hónapokban is nagy a forgalom a környéken.

– A korai sötétedés ellenére sok kivilágítatlan kerékpárossal és futóval találkozni, ami szintén nagyon veszélyes – hangsúlyozta Molnár Lajos. Szólt arról is, még a fagyok beállta előtt érdemes a csapokat és a vízórákat téliesíteni, betakarni, a vezetékeket vízteleníteni, a hordókat kiüríteni.

Az egyesületi elnök felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a kerti épületben lehetőleg ne hagyjunk nagy értékű gépet, szerszámot, és rendszeresen ellenőrizzük a nyílászárók állapotát.

Kiemelt képünkön: Molnár Lajos: a vízórát is téliesíteni kell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában