Nyertes pályázat

2021.12.14. 10:00

Komfortos védőnői szolgálat Vönöckön

Teljesen meg újult belül a védőnői szolgálatnak helyet adó épület. A harmincmillió forintos beruházás munkálatait idén februárban kezdték meg és novemberben fejezték be. Ott voltunk az átadón.

Budai Dávid

Deéné Heller Enikő alpolgármester, Ágh Péter képviselő, Károly Attiláné Rácz Csilla védőnő

Fotó: Ohr Tibor

 A védőnői szolgálat megújulása nagy öröm a településen – és a környéken – élő anyukáknak. Buti Mónika polgármester elmondta, az épület már nagyon romos állapotban volt, a rogyadozó tető miatt állandósultak a beázások, penészesedett a fal, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jóformán alkalmatlanná vált. A munkálatok idén februárban kezdődtek a tető cseréjével, majd következett a vizesblokk teljes körű felújítása, a járólapozás és a festés, november végén pedig át is adták a belül teljesen megújult és egy babakocsi-tárolóval is gazdagodott épületet. A polgármester hozzátette: a külső felújítás már nem fért bele a keretbe, de ami igazán fontos volt, az megvalósult. 

 

Így gondolja Károly Attiláné Rácz Csilla is, aki 22 éve látja el a három települést összefogó körzetben a védőnői teendőket. A felújítás idejére ki kellett költöznie, de hétfőn már a megújult épületben fogadhatta az anyukákat. Ágh Péter, a térség or szággyűlési képviselője szombaton járt a megújult épületben, ahol az egyéb, települést érintő fejlesztésekről is beszélt.

 

– Vönöckön a kormány Magyar falu programja révén jutott forrás az óvodaudvarra, a játszótérre, egyházi közösségi terekre, egyházi és önkormányzati temetőre, kisboltra, valamint civil pályázatra. Szintén a faluprogram adott lehetőséget arra, hogy a védőnői helyiséget fel tudjuk újítani, az itt élő gyerekek és szüleik érdekében. A szép körülmények kialakítását egy harmincmilliós támogatás tette lehetővé – hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: – Mi a kistelepülések fejlesztését is kiemelt feladatunknak tartjuk, nagyon sok a tennivaló, de a Magyar falu program mindig újabb célok megvalósítását teszi lehetővé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában