Felújítás

2022.04.20. 07:00

A tompaládonyi faluház és az imaház is megújulhatott

Új szigetelést kapott a faluház, és megújult az Evangélikus Imaház is. A kormány Magyar falu programjának köszönhetően ismét tett egy lépést előre a település.

Budai Dávid

Molnár Krisztina és Ágh Péter a megszépült faluház előtt

Forrás: Ohr Tibor

A kormány Magyar falu programjának köszönhetően energetikai fejlesztést hajtottak végre a faluházon. A néhány héttel ezelőtt befejezett munkálatok az épület külső felújítását, a homlokzat és a tető hőszigetelését, valamint a bejárati részen a nyílászárók cseréjét érintették. Molnár Ildikó polgármester elmondta, a 27 millió forintos beruházás eredetileg egy napelemes rendszert is tartalmazott volna, ám ezt sajnos az elszabaduló árak miatt ki kellett venniük a projektből, és bár végül sikerült megvenniük mindent, nem ment zökkenőmentesen az alapanyag beszerzése sem. 

Jó hír viszont, hogy a szigetelési munkák elvégzésére egy nagyon összeszokott csapatot sikerült szerződtetni, akik mindössze 25 nap alatt végeztek is mindennel. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a felújítás kapcsán elmondta, ahogyan eddig is, a jövőben is azon lesznek, hogy Tompaládony és az összes kistelepülés előrébb tudjon jutni. Hozzátette, nemcsak a faluházra, de egyházi közösségi tér fejlesztésére is jutott forrás, hiszen szintén pályázati pénzből az evangélikus imaház is megújulhatott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában