Vádemelés

2022.04.02. 15:00

Bravúros bolti lopás Szombathelyen, babakocsiba rejtve csempészték ki az alkoholt az üzletből

A vádlottak a kiválasztott árucikkekről az áruvédelmi eszközt a próbafülkékben eltávolították, ezután a termékeket egy babakocsi alsó részébe rejtették.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Szombathelyi Járási Ügyészség 2 rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a négy vádlottal szemben, akik a vád szerint 2021 áprilisában két áruházlánc szombathelyi üzletéből loptak el márkás szeszes italokat – vodkát, whiskyt – és egyéb árucikkeket úgy, hogy a kiválasztott árukat a próbafülkébe vitték, azokról az áruvédelmi eszközöket eltávolították, majd a termékeket az egyik vádlott gyermeke babakocsijának alsó részébe rejtették, és így távoztak az áruházból, illetve hűtőtáskákba tették, a hűtőtáskákat az áruházban elrejtették, hogy másnap csempésszék ki a boltból, azonban az összekészített termékeket nem tudták az áruházból kivinni, mert azokat az áruház dolgozói megtalálták. A vádlottak a bűncselekménnyel összesen 390.000 forint kárt okoztak, melyből 109.000 forint kár térült meg. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - tájékoztatta közleményben lapunkat a Vas Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában