Gyűjtés

2022.04.10. 13:07

Jótékonysági képvásár Sárváron

A Sárvári oratorikus kórus és Szélesiné Mezőfi Ágnes festőművész közös akciójában festmények vásárlásával támogathatjuk a Sárvárra érkező ukrán háborús menekülteket.

Polgár Patrícia

Nem ez az első alkalom, hogy gyűjtést szervez a Sárvári oratorikus kórus (SOK) nagy családja. A koronavírus-járvány idején a Covid-árvák megsegítésére mozgósították erőiket – tudtuk meg dr. Szalainé Horváth Judittól, a kórus karnagyától. Judit a sárvári karitász tagjaként fontosnak tartja, hogy a városba, a háború elől menekülő ukrán nőknek és gyermekeiknek is segítő jobbot nyújtsanak. 

 

A segélyszervezettel közösen tárgyi adományok gyűjtésében is részt vettek, ám tudják, hogy a bajbajutottaknak pénzbeli támogatásra is szükségük van. Szélesiné Mezőfi Ágnes 25 festményt ajánlott fel, amelyeket a SOK Facebook-oldalán tekinthetnek meg. Itt van az a telefonszám is, amelyen a vásárlási szándékot lehet jelezni. Az összegyűlt pénzt a Sárvári Karitászcsoport juttatja el a rászorulóknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában