Aláírták a szerződést

2022.06.10. 15:26

Megoldódott a hulladékhelyzet Vasszécsenyben: szerdától a Szomhull viszi el a szemetet

Vasszécseny településen a hulladékszállítási feladatok elvégzésére az STKH Nonprofit Kft. helyett egy másik közszolgáltatót, a SZOMHULL Nonprofit Kft.-t bízta meg az önkormányzat - tudatta lapunkkal Zsolnai Zoltán polgármester.

vaol.hu

VN-archívum

Mint arról portálunkon beszámoltunk, ezen a héten hétfőn az STKH Sopron Nonprofit Kft. nem ürítette ki a házak elé kitett gyűjtőedényeket. Helyette a lakosok egy tájékoztató levelet kaptak amelyben jelezte a cég, hogy a jelen körülmények között – érvényes szerződés hiányában – nem folytatják a közszolgáltatást.

Szerdán ülésezett a képviselő-testület, ezt megelőzően Zsolnai Zoltán polgármester tárgyalt az érintett hatóságok, hivatalok vezetőivel, valamint egyeztetett a leendő szolgáltatóval. Akkor azt nyilatkozta lapunknak a faluvezető, hogy várhatóan pénteken megoldódhat az ügy. Ez így is lett.

Vasszécseny településen a hulladékszállítási feladatok elvégzésére az STKH Nonprofit Kft. helyett egy másik közszolgáltatót, a SZOMHULL Nonprofit Kft.-t bízta meg az önkormányzat. A szerződést már meg is kötöttük - tájékoztatott a fejleményekről Zsolnai Zoltán.

Megtudtuk, a szállítási nap a jövő héttől a szerdai lesz. A szelektíven gyűjtött hulladékot havonta egyszer, a zöldhulladékot pedig évente tizenegyszer viszik el. Az idei, házhoz menő lomtalanítást várhatan szeptemberben tartják. A felsorolt feladatokat az új közszolgáltató külön díj felszámítása nélkül, mennyiségi korlátozás nélkül végzi el.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat a jelen helyzetre való tekintettel, az időközben felgyülemlett háztartási és szelektív hulladék gyűjtésére egy-egy fekete és sárga szemeteszsákot ingyenesen biztosít. Ezeket már pénteken a hivatal alkalmazottai minden házhoz kivitték. A zsákokat a Szomhull    Nonprofit Kft. a jövő szerdai napon, a kitett kukák kiürítésével egyidőben szállítja el.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában