Harmóniában

2022.08.24. 10:30

Természet és művészet fonódott össze a Kámoni Arborétumban - fotók

A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével és katalógusbemutatóval folytatódott a Kámoni Arborétum Természet és Művészet című biennáléja.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Megteltek a széksorok az arborétum kertjében, és azok, akik részt vettek a kedd késő délutáni eseményen, nem csalódtak. Bozsodi Lóránt koncertmester és szólista vezetésével újabb feledhetetlen zenei élményt nyújtott a Savaria Szimfonikus Zenekar, ezúttal egyedi környezetben. Amikor a bécsi keringő dallamai felcsendültek, feltehetően többen gondolatban táncra perdültek a Kámoni Arborétum sétányain.

 

Bemutatták a Természet és Művészet című nemzetközi kiállítás katalógusát is az eseményen.

- A májusi tárlatmegnyitó után legalább duplájára emelkedett a látogatószámunk. Az ország más részéről is felkeresték az arborétumot, mert látták a kiállítás hirdetését – ezt Németh Gábor, az arborétum vezetője mondta el kérdésünkre. Hozzátette: - Sokakat vonz a havasszépek, a liliomfák látványa, ám az unikálisnak mondható, hogy e gyönyörű növények között 11 ország 46 művésze 77 alkotását rejtette el a tárlat kurátora, Elisabeth Ledersberger-Lehoczky.

A kiállítás október 23-áig várja még a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában