Tehetség

2022.11.05. 07:00

Volt iskolájában nyílt kiállítása a szombathelyi Grűnfeld Ádámnak

Grűnfeld Ádám neve nem ismeretlen a tehetséggondozók körében. Most volt iskolájában nyílt kiállítása.

Vas Népe

Grűnfeld Ádám kiállítását egykori tanára, Bodorkós András grafikus ajánlotta a közönség figyelmébe

Forrás: VN/Németh Barbara

Az ex-vácis diák 2022 májusában megnyerte az Országos Würtz Ádám Grafikai Versenyt, és a frissen alapított Év Grafikusa díjat is bezsebelte a tanévzáró ünnepségen. Nem mellesleg a kitűnően rajzoló és zongorázó tehetség – zongorázni önerőből tanult meg fél év alatt – az országos gokartbajnokság ifjúsági kategóriájának is üdvöskéje. Grűnfeld Ádám unikális egyéniség, kivételes tehetség. Ezt a tehetséggel beoltott genetikát vélhetően erdélyi őseitől örökölte. Mivel atyai felmenői Székelyföldön élnek, a nyáron felkerekedett, nyaralni indult Székelyföldre.

 Természetesen rajzeszközökkel felszerelve érkezett Székelypetekre, ahol nagyszülei és az ottani rokonság él. Az egy hónap mély nyomot hagyott benne. Mielőtt útra kelt, azzal búcsúzott a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolától, hogy ősszel visszatér, és a Székelyföldön készített alkotásait, vázlatait az Iskola Galérián mutatja meg. Az ígéretből valóság lett: a Budapesten élő és diákoskodó, a fővárosban szoftverfejlesztést tanuló tehetség legjobb vázlataiból, grafikáiból csütörtökön délben nyílt kiállítás. A tárlatot egykori tanára, Bodorkós András grafikus, a Váci-iskola grafikai műhelyének vezetője ajánlotta a nagyközönség figyelmébe. 

– Hadd fényezzem kicsit Ádámot – idézte megnyitójában volt tanára a suli egyik diákját, Bogdán Esztert, aki e szavakkal cikizte a sikerkovácsot még a megnyitó előtt. Eszter nyolcadikosként jócskán besegített a tárlat rendezésébe. Ádám Szombathelyen, Budapesten, Székelypeteken is otthon érzi magát. Székelypeteki vázlatait, rajzait látva egy pillanatig sem hiszik a látogatók, hogy ne mozogna otthonosan az itteni és az ottani historikus környezetben. A vácis diákok vélhetően Tamási Áron világához is közelebb kerültek, miután végignézték a székelypeteki tájakat, az ottaniakról készült portrékat, pasztellrajzokat és grafikákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában