Parányi Állatvédő Civil Szervezet

2023.01.05. 19:25

Bemutatkoznak a gencsi állatvédők

A Parányi Állatvédő Civil Szervezet alapítóinak életében mindig is jelen volt az állatok szeretete és az állatvédelem fontosságának szem előtt tartása. Az alapítók tavaly májusban határozták el, hogy saját állatvédő szervezetet hoznak létre.

Polgár Patrícia

A Parányi Állatvédő Civil Szervezet legifjabb védence, a három hónapos, rottweiler-keverék Ariana - bár a szervezetnél is jó dolga van - nagyon vágyik egy szerető gazdára.

Fotó: © Unger Tamás

A Parányi Állatvédő Civil Szervezet mögött nyolc, az állatokat szerető és minden körülmények között védelmezni akaró ember áll. A szervezet elnöke, Németh-Horváth Anita nyolc éve foglalkozik főállása mellett állatvédelemmel, korábban a Fekete István Állatvédő Egyesület és a Vasi Állatvédők Egyesülete csapatát is erősítette. Az utóbbi egyesület menhelyén ismerkedett meg Csatlós Dórával, aki adományokat vitt a szervezetnek (később ő lett a „Parányiak” alelnöke). Olyan szoros barátságot kötöttek, hogy miután Anita kilépett az egyesületből, szinte rögtön meg is alapították közös szervezetüket. A jelenlegi "kemény mag" két hét leforgása alatt szerveződött össze. Egyelőre még nincsenek egyesületként bejegyezve, de már tervezik a szintlépést.

Tényleges működésüket 2022 júniusában kezdték meg, azóta a több mint 35 mentett állatuk közül 28-nak lett gazdája. Mentettek már sünt és nyulat is, jelenleg kakasokat szeretnének gazdához adni - nem levágásra.

- Az állatok védelme a legfontosabb számunkra. Ha vannak bejelentések, a rendelkezésünkre álló hely függvényében megpróbáljuk elhelyezni a mentett állatokat. Telephelyünk egyelőre nincs, így az otthonunkban, a saját állataink mellett, saját költségünkön szállásoljuk el és viseljük gondját a mentettjeinknek. Ezen kívül az utcán talált kutyusok chip-olvasását, haza szállítását vállaljuk - tudtuk meg a szervezet elnökétől.

Németh-Horváth Anita és Csatlós Dóra elmondta: az adományoknak, támogatásoknak nagy hasznát veszik, közösségi oldalukon kézzel készült termékeiket árulják, az ebből befolyt összeget a fenntartásukra fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában