Válasz

2023.01.10. 19:54

Szombathelyi tarvágás: mennyit fizetett a vállalkozó a fáért a városnak?

A kivágott több mint száz fa a Homok úti ingatlan részét képezte – tudtuk meg.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN

Milyen vételárért vásárolta meg a vállalkozó a Homok úti területen mára már letarolt faállományt a várostól? - ezt a kérdést is feszegette dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger korábbi videó bejegyzésében. A kérdést elküldtük a város jegyzőjének.

A megkeresésében említett fák az adásvétellel érintett ingatlan részét képezték. Az ingatlan értékére vonatkozóan (az ingatlan valamennyi tulajdonságát figyelembe vevő) ingatlanforgalmi értékbecslő által készített szakvélemény készült. A vevő által megfizetett vételár az említett szakvéleményen alapult” – írta dr. Károlyi Ákos. Kitért arra is, hogy a Sportliget fejlesztésénél a fakivágás önkormányzatot terhelő költsége meghaladta a kétmillió forintot.

fakivagas-valasz-0001.pdf

Kérdésként merülhet fel persze, hogy az ingatlant eladó milyen szakmai alapon várta el az ingatlanforgalmi értékbecslőtől a fák értékének meghatározását. Az arra vonatkozó adatokat kerestük az ingatlanforgalmi szakvéleményben, ám arról semmit sem találtunk. Mint ahogy az is látszik, hogy az értékbecslésben a Homok úti ingatlanok beépítetlen területként és magánútként szerepelnek. Ismert, az értékesítés során egy favédelmi terv is készült, abban az áll, hogy a Homok úti terület háromnegyede fás, sűrű, áthatolhatatlan aljnövényzettel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában