Jelentős a forgalom

2023.02.16. 19:56

Biztonságosabb lesz az átkelés - Gyalogos-kerékpáros híd épül a Gyöngyös-patakra Kőszegen

A gyalogosokat és kerékpárosokat kiszolgáló híd épül a Gyöngyös-patakra – biztonságosabban megközelíthető lesz a vasútállomás.

Tóth Katalin

Várhatóan nyár elejére elkészül a híd. A fotón Horváth Béla, a Hídvasút Kft. ügyvezetője és Básthy Béla

Fotó: © Unger Tamás

Kőszeg Szombathely felőli bejáratánál évek óta zajlik egy komplex, a közlekedési viszonyokat rendező program, melynek részeként megvalósult az autóbuszokról a vasútra közvetlen átszállást biztosító intermodális peron és a GYSEV vágányfelújítása Szombathelyig. A mostani hídépítés a vasútállomás biztonságosabb megközelítését teszi majd lehetővé: szétválasztja a kerékpáros és gyalogos forgalmat az autóstól, ami a meglévő hídon jelentős.

Három méter széles, 23 és fél méter hosszú, keményfa-palló járószerkezetű, acélkorlátos lesz a híd, amelynek az alapozásával már végzett a kivitelező: az építményt alátámasztó kútalapokat a mederbe süllyesztették. A jobb után most a bal parton folytatják a munkát, ami fokozottabb figyelmet kíván a közlekedőktől. Básthy Béla polgármester a helyszínen elmondta: azon fáradoznak, hogy miután a híd megépül, egy lámpás csomópont is épüljön a vasútállomás előtt egy közlekedési lámpával, amelyik a gyalog és kerékpárral közlekedőket átengedi a vasútállomás felőli oldalra.

© Unger Tamás
Fotós: © Unger Tamás

Ott két irányban lehet majd továbbhaladni: fel a vasútállomáshoz, vagy továbbkerekezni Kőszegfalva irányába. Az átkelő folytatásában ugyanis megépül majd a Kőszegfalvára vezető kerékpárút még hiányzó szakasza is. A leendő intermodális csomópont készültsége akkor lesz teljes, ha a program másik része is megvalósul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában