Segítség

2023.03.29. 15:57

Új falubusz segíti az ellátást Szergényben

Megérkezett az új falubusz a településre, a jármű beszerzésére mintegy 15 millió forintnyi támogatást biztosított a kormány a Magyar falu programban.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Ohr Tibor

Több mint húsz éve működik falugondnoki szolgálat a településen, az idősek ellátására-szállítására veszik igénybe a leggyakrabban. A korábbi, több mint hatéves kisbusz 210 ezer kilométert futott, nagyon örültünk az új lehetőségnek - mondta el lapunknak Piri Balázs polgármester, aki szólt arról is: Szergény lakoságának mintegy harmada nyugdíjas korú, ezért sok a szociális jellegű feladat: például orvoshoz, vagy receptkiváltás céljából a gyógyszertárba viszik az időseket. 

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a polgármesterrel együtt nézte meg az új falubuszt. Emlékeztetett: - Ahogy ebben az esetben is, úgy már korábban is a Magyar falu program adott lehetőséget az előrelépésre. Többek között az orvosi rendelő, önkormányzati és egyházi ingatlanok és a temető felújítására, közterületi eszközök beszerzésére, és kisbolt létrehozására kapott támogatást a falu. Ezen pályázatok révén összesen több mint 100 millió forint érkezett Szergénybe. - Bízom abban, hogy az új falubusz balesetmentesen és komfortosan szolgálja a község lakóit - húzta alá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában