Összefogás

2023.04.13. 10:00

Megújult a plébánia kerítése és kapuja Hosszúperesztegen

Az önkormányzat és az egyházközség támogatásával, valamint a helyiek társadalmi munkájával újulhatott meg a plébánia kerítése és kapuja.

Tóth Judit

Budai Zoltán plébános hálás a sok segítségért

Fotó: © Szendi Péter

A hosszúperesztegi katolikus templommal szemben, az óvoda szomszédságában van a Szent István király plébánia, amelynek régi kerítése a közelmúltban újult meg. Budai Zoltán plébános nyitotta az új kaput, amikor megérkeztünk. Tavaly augusztustól szolgál a településen. – Nagy öröm számomra, hogy a kedvezményezettje vagyok a helybeliek összefogásának, az önkormányzat és az egyházközség jó kapcsolatának.

 A közelmúltban felújították a település óvodáját, a munkálatok idejére a gyerekeket az üres plébániaépületben helyezték el. Miután az óvoda visszaköltözött a helyére, az önkormányzat arról döntött, hogy 500 ezer forinttal támogatja a plébániát, amit tizenöt év után újra megnyitott dr. Székely János megyés püspök. Akkor kerültem ide – számolt be az előzményekről Zoltán atya. Elmondta azt is: Dénes Károly volt az egyik mozgatórugója a kerítés és a kapu felújításának, de voltak más segítők is.

 – Először a régi kerítést és kaput kellett lebontani, utóbbi egy építkezés során korábban meg is sérült. A betonalap felszámolását csak géppel tudták megoldani, ehhez Horváth Krisztián ajánlotta fel a segítségét. Végül összeállt minden, a végeredményben pedig mindannyian gyönyörködhetünk – zárta szavait a plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában