Nagy volt a tét

2023.04.24. 19:26

Natúrparki vetélkedő - Nagy volt a tét a szőlőhegyi erőpróbán

Április 22-én, a Föld napján natúrparki vetélkedőre hívta a Hegypásztor Kör az oszkói szőlőhegyre a Vasi-Hegyhát Natúrpark területén élő felső tagozatos diákokat.

vaol.hu

A győztes csapat: Bukszár Anna, Földes Hanna, Gazdag Tamara 7. osztályos tanulók, mellettük Kovács István, Zentai Zoltán

Az ország legfiatalabb natúrparkja 2021-ben alakult, de a munkaszervezeti feladatokat ellátó Hegypásztor Kör már 2018 óta nevez csapatot a Magyar Natúrpark Szövetség által évenként meghirdetett országos versenyre. Így aztán a helyi fordulónak nagy volt a tétje, hiszen a győztes csapat vehet részt júniusban az országos döntőn, amelyet Békéscsabán, a Körösök Völgye Natúrparkban tartanak majd. Csehimindszent, Egervölgy, Győrvár, Nádasd és Vasvár iskoláiból érkeztek csapatok a vetélkedőre. 

A versengés izgalmát oldotta egy közös játék, amelyben a felkészítő tanárok és a szervezők is részt vettek. Ezt követően a szőlőhegy területén kialakított állomásokon, a Hegyhát élővilágához kötődő játékos feladatok során adtak számot tudásukról a csapatok, de kipróbálhatták ügyességüket, kreativitásukat is. A szoros versenyben a legtöbb pontot a Nádasdi Baglyok csapat érte el, ők mehetnek az országos döntőbe. A natúrparki vetélkedő az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában