Halászlé

2023.07.23. 21:48

Harmincöt csapat főzött halászlevet Lendván

Három év kihagyás után ismét megrendezték Lendvai Nemzetközi Halászléfőző Versenyt. A 15. alkalommal megtartott esemény különlegessége az volt, hogy Lendva idén először látta vendégül a VI. Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságot részvevőit. A város központjában összesen 35 csapat igyekezett elkészíteni a legjobb halászlevet.

Vaol.hu

Fotó: Népújság

A halászlé kétféle változatban szerepel a hungarikumok listáján: bajai és szegedi halászlé néven, ezek elkészítésében mérték össze tudásukat a csapatok. A Lendvai Nemzetközi Halászléfőző Versenyen 15 csapat indult, öt ország 20 csapata pedig a VI. Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságra nevezett. A legjobb halászlét a Völgyifalui ÖTE csapata készítette, a Kárpát-medencei bajnoki címet a Faddi Vitézek vitték el.

A gasztronómiai élmények mellett kulturális programok is várták az érdeklődőket. Míg a tűző nyári melegben készültek a hallevek, az egybegyűltek az MNMI szervezésében a XII. Nemzetközi Néptáncfesztivál színes programját követhették a színpadon. Lentiből és Nagykanizsáról is érkeztek csoportok, emellett lendvai szlovének és horvátok adtak műsort, de színpadra lépett Németh Dénes és zenekara is. A közönség a halászlevek mellett muravidéki tájjellegű ételeket is kóstolhatott. A gyerekeket kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várták, de a legnagyobb sikert kétségkívül a dotto, vagyis a turisztikai kisvonat aratta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában