Négy tóba

2023.07.18. 07:00

Több mint hatezer kiló ponty jött - Folytatódnak a nyári pontytelepítések a vasi sporthorgászvizeken

Négy vasi tóba összesen mintegy 1200 kilogramm ponty érkezett pénteken. Hétfőn folytatódik a telepítés a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségéhez tartozó vizeken.

Cseh-Egyed Bernadett

Pontyok hűvös halomban – 300-300 kiló került a vasi tavakba állományfrissítés céljából

Forrás: vasivizeken.hu

Mesterházy József halgazdálkodási csoportvezető elmondta: a nyáron halászott hal magasabb ára, illetve a nyári kánikula ellenére a horgászvizek ellátása érdekében kisebb tételekben telepítenek. Azért, hogy a nyári szabadságolások ideje alatt mindenki hódolhasson szenvedélyének, általános horgászati tilalmat sem rendelünk el – húzta alá. Pénteken 300-300 kiló ponty került a csánigi bányatóba, a celldömölki, a merseváti és nagypiriti tóba. Hétfőn a Kerkaszentkirályi Kerka-holtág vize 250 kilogramm hallal gazdagodik, 300 kilogramm pontyot telepítenek a vasvári tavakba, a Vadása-tóba, a Rába folyóba Ikervárnál és a Szombathelyi Horgász-tóba. A püspökmolnári és a rábasömjéni tó 350, az újperinti tó I. és a Szombathelyi Csónakázótó 400, míg a gersekaráti Sárvíz-tó, a Hársas-tó és a magyarszecsődi tó 500 kilogramm ponttyal frissül. A vasi szövetség felhívja a figyelmet: a kezelésükben lévő vízterületen a megtartható ponty mennyisége az országos szabályozástól eltérően 2 darab, mérete minimum 30 és maximum 50 cm. – Halőreink a fogási napló pontos és szabályos vezetése mellett ellenőrzik a rögzített zsákmány súlyát is, 0,5 kilogrammos eltérés esetén jogosultak a területi jegy viszszavonására. Kérjük a tisztelt horgásztársakat, hogy tájékozódjanak az adott vízterületre érvényes helyi horgászrendről – hangsúlyozta Mesterházy József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában