Gasztronómia

2023.08.21. 18:47

Az ízek utcájában ott volt a részeges nyúl - Petőmihályfaiak pirították, párolták az ételt

A budai várban, az ízek utcájában is bemutatták a petőmihályfai részeges nyúlpörköltet, amely úgy híresült el, hogy bekerült a Duna Tv Ízőrzők című műsorába. Ennek nyomán meghívták a petőmihályfaiakat a budai várba, az ízek utcájába augusztus 18–20. között.

Merklin Tímea

A petőmihályfai csapat a budai várban, az ízek utcájában

Fotó: © Cseh Gábor

Budai Győzőné Kati, Petőmihályfa polgármestere hetedmagával vágott bele a hatalmas munkába. Kaptak egy hűtőkamiont, abban tarthatták a bepácolt ételt, és ha valaki kért, frissen készítették az orra előtt: bográcsban pirították, aztán alkoholos lében főzték készre. Egyik nap 100, másik nap több mint 200 adag készült. 

© Cseh Gábor
A részeges nyúl – borban, pálinkában párolva
Fotó: © Cseh Gábor

Nagyon finom a pálinkában, borban párolt részeges nyúl; kérdésünkre, hogy mennyire lehet berúgni tőle, mit mutatna ki a szonda, ha meg kéne fújni utána, a polgármester nem tudott válaszolni, mert megkérték az arra járó rendőröket, hogy szondáztassák meg egyiküket, aki részeges nyulat evett, de nem tették, mondván, ez nem játék, el kell számolni a darabszámmal. Megkínálták őket részeges nyúllal, de nem fogadhatták el, mert szolgálatban voltak. Hogy megéri-e a fáradságot, és ekkora erőbefektetéssel képviselni falujukat a fővárosban, a polgármester elmondta: 

– Nagyon is megéri, hiszen kapcsolatokat alakíthatunk ki, és ez nem nagy fáradság ahhoz képest, hogy a mellettünk lévő csángó magyarok ezer kilométerről jöttek el Budára. Pont az a csapat, amelyet vacsorával patronáltunk a győrvári böllérfesztiválon – mesélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában