Festői környezetben

2023.08.01. 21:00

Negyvenkilenc versenyző állt rajthoz, hagyomány született Magyarszombatfán

Szeretni való kis verseny Magyarszombatfán – így fogalmazott az egyik futó a családias légkörben, első alkalommal megtartott Natura futóversenyen.

Tóth Judit

Gyönyörű környezetben futottak

Fotó: VN

Hagyományteremtő céllal, az egészséges életmód jegyében rendezték meg az I. Natura futóversenyt a településen, a szervezői feladatokat a helyi gyümölcsfeldolgozó cég vállalta. Zala és Vas vármegyéből is érkeztek futók, végül 42-en rajtoltak el. A résztvevők két táv – 5 km és 10 km – közül választhattak. 

A hosszabb távon az Árpád-kori veleméri templomnál volt a forduló, az 5 kilométeres verseny a falut körülölelő rétek mentén zajlott. A verseny előtti közös bemelegítést Erdei Zsolt Madár egykori félnehéz- és cirkálósúlyú profi világbajnok ökölvívó irányította. A távok teljesítését követően Madár és Somogyi Bence (GBF váltósúlyú világbajnok) könnyed hangulatú kerekasztal-beszélgetésével folytatódott a program. Szó esett az élsportolói sikerek hátteréről, a boksz múltjáról, jövőjéről és arról is, hogy a sporthoz elengedhetetlen a fegyelem, a kitartás és az egészséges életmód. 

Ezután kihirdették a futóverseny eredményeit, a díjakat Apagyi Zsolt, a szervező vállalkozás ügyvezetője adta át, kiemelve, hogy a rendezvény célt ért, hiszen közösséget és hagyományt teremtett. Az 5 kilométeres távon megosztott első hely született, Garami Árpád és Bakonszegi Péter örülhetett a győzelemnek, második lett Pongrácz Krisztofer, harmadik Kiss Szimonetta. A legsportszerűbb versenyzőnek járó különdíjat Szeiler Balázs kapta. Tíz kilométeren Szalay Levente ért elsőként célba, második helyen Faragó Jonatán, a harmadikon Kepe József végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában