Jó kérdés

2023.09.22. 15:23

Honnan jön a bűz Szombathelyre?

Napok óta lázban tartja a szombathelyieket a kérdés: honnan jön a bűz? A közösségi platformokat elárasztották a találgatások, szerkesztőségünk elektronikus postaládájába is érkezett megkeresés a témában. Lehet köze a széljáráshoz? Ennek próbáltunk utánajárni.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

Napok óta kellemetlen szagot érez Szombathelyen, tegnap rosszul lett tőle - írja levelében olvasónk, aki az önkormányzathoz is betelefonált, de nem kapott választ. A kérdés egyébként évről-évre visszatér, lapunk is többször foglalkozott már a témával. Ilyenkor van ugyanis az őszi talajelőkészítés időszaka, ennek egyik fontos eleme a trágyázás.   

 Megírtuk például 2016-ban, hogy nem csőtörés és nem is gigantikus dugulás történt. 

 Korábban pedig részletesen megírtuk, milyen következménye lehet annak, amikor a városkörnyéki szántókat, mezőgazdasági területeket trágyázzák.  

Még mindig adódik a kérdés: honnan fúj a szél? - Minden évben előjön ez a kérdés - húzza alá Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, aki megerősíti: most főleg akkor érezni a szagot, amikor délről, dél-nyugatról fúj a szél. Az irány várhatóan szombati nem változik.  

 Hogy honnan jön a bűz, pontosan talán sosem tudjuk meg. Hogy elmúlik? Abban – az elmúlt évek tapasztalatai alapján - szinte biztosak lehetünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában