Együttműködés

2023.09.25. 17:31

Megállapodás: a gimnazistákra is számítanak a gépészmérnök szakon

Együttműködési megállapodást kötött az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet és a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium. A cél, hogy még többen kedvet kapjanak a gépészmérnök képzéshez.

Cseh-Egyed Bernadett

Balogh Csaba fizika-kémia tanár, Keszei Balázs gimnáziumigazgató, Prof. Dr. Kollár László igazgató, Prof. Dr. Sidor Jurij igazgatóhelyettes

Forrás: Cseh Gábor

Tíz éve működik és bizonyított a műszaki alapismeretek fakultáció a kőszegi gimnáziumban: itt olyan alapismerteket kaphatnak az érdeklődő, műszaki pályára készül diákok, amelyek birtokában a felsőoktatásban könnyebben megállják a helyüket. Keszei Balázs, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatója elmondta: most ezt a Balogh Csaba fizika-kémia szakos tanár által koordinált mentorprogramot szeretnék megújítani és magasabb szintre emelni. Keresik a közös pontokat az egyetemmel. A tervek szerint ellátogathatnak majd az egyetemi laborokba a szakkörösök, illetve a tanszék hallgatói, oktatói is mennek majd a gimnazistákhoz - a duális gépészmérnök képzés népszerűsítése céljából.  

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

- Szükség van az utánpótlásra, a régióban továbbra is hiány van gépészmérnökökből - tudtuk meg Prof. Dr. Kollár Lászlótól, a Savaria Műszaki Intézet igazgatójától, aki szólt arról is: korábban is igyekztek megszólítani a gimnáziumokat, ezt a kapcsolatot most sikerült formálissá tenni. Prof. Dr. Sidor Jurij igazgató- és dékánhelyettes megerősítette, számítanak a gimnazistákra. Úgy tapasztalják: a gimnáziumból érkező hallgatók erős hallgatók - matematikából, fizikából. Akik onnan jöttek, mindig jól teljesítenek. Biztos így lesz ez a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanulóival, szakköröseivel is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában