Avatás

2023.09.05. 07:00

Szergény kettős ünnepe

Megtartották az evangélikus templom és egykori evangélikus iskola avatóját, és hivatalosan is átadták a tavaly megújult polgármesteri hivatal épületét.

Polgár Patrícia

Balról jobbra: Piri Balázs polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Bokányi Imre, a szergényi evangélikus gyülekezet presbitere, Györgyi Zsolt lelkész és Polgárdi Sándor esperes

Fotó: Ohr Tibor

Bokányi Imre evangélikus presbitertől tudjuk: az 1973-ban épült templom felújítására 15 millió forintot kaptak a Bethlen Gábor Alaptól. A megrepedezett falakat javították, a tornyon süveget cseréltek. Az egykori iskola és szolgálati lakás felújítására a Magyar falu programban érkezett 25 millió forint; külső felújításon (tetőzet, héjazat, nyílászárók cseréje) esett át, az egykori tanteremből kis oratóriumot alakítottak ki, az udvaron parkoló és kocsibejáró készült. Számos támogatás érkezett a közelmúltban Szergénybe. 

Az önkormányzat épülete 2022- ben, a Magyar falu program 29 millió forintjából és 2 milliós önerőből újult meg: tető- és nyílászárócsere, homlokzatfelújítás történt – tudtuk meg Piri Balázs polgármestertől. – Szergény büszke lehet arra az elkötelezett munkára, amit az itt élők a település érdekében végeznek! – fogalmazott a felújítások kapcsán Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában