Program

2023.10.05. 14:45

Egzotikus díszmadarak kiállítása az Oladi Technikumban - pénteken nyílik a kiállítás

A Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület háromnapos kiállítást rendez az Oladi Technikumban. Az október 6-án, pénteken nyíló bemutatón mintegy ezer egzotikus díszmadár látható, amelyek között igazi különlegességek is vannak, például arapapagájok, afrikai turákók és kakadufélék.

Tóth Judit

Forrás: VN-archív

Fotó: © Szendi Péter

Ajkay Ferenc, a szervező egyesület elnöke elmondta: az egész országból jönnek kiállítók a programra, összesen hatvannyolcan jelezték részvételi szándékukat, a legtöbben a régióból - Zala, Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyéből - képviseltetik magukat. A kiállítás helyszíne az Oladi Technikum - a volt Oladi Művelődési Ház - ahol pénteken 18 óráig, szombaton 9-18 óra között, vasárnap pedig 8-17 óráig várják a látogatókat. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is lesznek arapapagájok a kiállításon, ezek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Ez nem véletlen: az ara papagáj lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadár, amelynek hossza egy méter körül van, súlya a 2 kilogrammot is elérheti. Hosszú életű díszmadár, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélhet, de a 70 év sem lehetetlen. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rossz kedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta. 

A szervezők a kiállítással együtt rajzpályázatot is hirdettek, amit szakértő zsűri értékelt. A felhívásra nyolc iskolából és tíz óvodából érkeztek alkotások, a pályaművek száma meghaladta a négyszázat. A pályázat eredményhirdetésére 16 órakor kerül sor a színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában