Vélemények, javaslatok

2023.10.05. 07:35

Fórum az új tervről - A Farkas Károly utcai építkezést is sérelmezték az ott lakók

A város új településrendezési tervével kapcsolatban tartottak lakossági fórumot hétfőn a városházán.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

Szombathely új településrendezési tervét októberben tárgyalja a városi közgyűlés, a véleményeket, javaslatokat lakossági fórumon várták hétfőn délután. A megjelentek közül volt olyan, aki a bogáti kastély kertje és a saját családi háza között húzódó 12 méter széles telek beépítésének tervét sérelmezte, hiszen ő az ingatlant annak tudatában vásárolta meg, hogy 12 méter széles út lesz a szomszédjában, nem pedig lakók.

 Problémájával az állami főépítészt is megkereste. Más a Fadrusz János utcai telkei esetében az övezeti határ módosítását kérte. A herényi temető bővítésével kapcsolatban is érkeztek észrevételek. A Hóvirág utcai lakosokat ezzel kapcsolatban megnyugtatták: a temető déli határa nem kerül közelebb a lakóházakhoz, egy harmincméteres véderdőt telepítenek oda. 

A Farkas Károly utcában a focipálya helyén felhúzott tömbökkel kapcsolatban sérelmezik a lakók, hogy a területen eredetileg hat, épületenként 16 lakásos házra adtak ki építési engedélyt, úgy, hogy a földszinten kizárólag üzletek létesülhetnek. Azonban – a városvezetés álláspontja alapján a kormányhivatal engedélyével – az alsó szinten is lakások létesültek. A lakossági fórumon elhangzott észrevételek jegyzőkönyvbe kerültek, melyeket a közgyűlés az októberi ülésén fog megtárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában