Lomtalanítás

2023.10.16. 15:37

Házhoz mennek a hulladékért Celldömölkön

Házhoz menő lomtalanítást végez az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a következő két szombaton a városban.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW/archív

Fotó: Lang Róbert

Október 21-én, szombaton azokból az utcákból viszik el a szemetet, ahol a kommunális hulladék elszállításának napja szerda. Rá egy hétre, október 28-án pedig azokba az utcákba mennek el a gyűjtőedény méreteit meghaladó lomokért, ahol általában péntekenként jár a kukásautó.  

A város honlapján közzétett felhívásban kiemelik: a kihelyezett lomhulladék mennyisége nem haladhatja meg az egy köbméter mennyiséget háztartásonként. Az akció során elszállítják a nagyméretű lomokat, például: kanapé, ágy, ágybetét, szekrény, fotel, szék, szőnyeg, kerti bútor. Ezeket szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen. Fontos: a lomhulladék kizárólag lakossági eredetű lehet!  

Nem szállítják azonban el a zöld-, szelektív-, elektronikai- fém és veszélyes hulladékot, állati tetemet, gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladékot, autó alkatrészeket, építési-bontási hulladékot, továbbá a gyűjtőedény méreteit meghaladó nagydarabos lomot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában