Közel félszáz ikerpár

2023.10.01. 12:03

Ikertalálkozó Ikerváron- szüreti mulatsággal fűszerezve - fotók

Közel félszáz ikerpár jelezte előzetesen részvételi szándékát a nagy hagyományokkal rendelkező találkozóra: köztük babakocsikban nézegető néhány hónapos testvérek, cserfes óvodások, komoly kisiskolások, fiatal és idősödő felnőttek.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

– Egy csoda látni az összhangot, ami közöttük van – mondja az ötéves Róza és Eliza édesanyja. A lányok imádják egymást, csak amíg beszélgetünk, háromszor ölelik meg egymást. A hatodik osztályos Benedek és Dániel is mindig mindent együtt csinál. - Fárasztó, de nagyon jó érzés – teszi hozza anyukájuk, aki elárulja: még betegek is együtt szoktak lenni a fiúk. 

A 17. Ikervári ikertalálkozót tartották szombaton, Fehér Ferenc polgármester a jövőben szeretné folytatni és országos méretűvé bővíteni a programot, amely mellé – a hagyományokhoz hűen – szüreti vigasságokat is szerveztek. A kellemes időben a környező településekről is sokan kilátogattak a rendezvényre.  

A művelődési házban vasi alkotók munkáiból nyílt kiállítás, Tárczy Orsolya festőművész elmondta: a közös téma ezúttal a napraforgó volt. Ezután a meséé és a tánccé volt a főszerep. Közben az udvaron légvár, kosaras hinta, pónifogat, sétakocsikázás, szőlőpréselés, mustkészítés várta kicsiket és nagyokat. A közös vacsora után felcsendületk LUJI kedvenc slágerei, az est sztárfellépője az Ismerős Arcok zenekar volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában