Moráldráma

2023.10.24. 18:35

Mai misztériumjáték - Fekete Boglárka tárlata az ELTE SEK galériájában

Moráldráma címmel nyílt meg Fekete Boglárka első önálló kiállítása az ELTE SEK Zéró Galériájában – ahol mindig tere van a friss gondolatnak.

Vaol.hu

Az ELTE SEK Zéró Galériájában november 15-éig: Moráldráma

Fotó: © Cseh Gábor

Fekete Boglárka az ELTE vizuális művészeti tanszékének másodéves vizuális művész szakirányos hallgatója, kiállítása pályázati projektként valósult meg. A Moráldráma az elmúlt másfél évben készített festészeti és grafikai munkáiból ad válogatást. Ahogyan az ajánló mondja: munkáinak motorja „az a gesztusfestészeti formanyelv, amely elsősorban az őt körülvevő emocionális hatások és az ebből összeálló tapasztalatrendszer önreflexív leképzésére törekszik.

 A figurális műveken olyan statikus karaktereket látunk, amelyek akár egy középkori misztériumjáték felskiccelt szereplői is lehetnének, nem kerülnek egymással interakcióba, a direkt történetmesélés szándéka nélkül vannak ábrázolva, sokkal inkább expresszív, szuggesztív erővel bírnak, mentális, pszichés belső világok megjelenítői.” Fekete Boglárka izgalmas kiállítása november 15-éig az egyetem nyitvatartási idejében megtekinthető a Zéró Galériában, az ELTE Savaria Egyetemi Központ főépületében (Károlyi Gáspár tér 4.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában