Előnyben a helyi ételek

2023.10.07. 09:31

Orsolya-napi civil főzőversenyt hirdetnek Kőszegen

Orsolya-napi főzőversenyt szervez civil szervezetek, intézmények részére október 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap 9 órától a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház Kőszegen.

Tóth Katalin

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

A Civil ízek utcájában ( a Diáksétányon) az értékelésnél elsőbbséget jelent majd, ha jellegzetes helyi ételt készítenek a nevezők a helyi és az évszakra jellemző alapanyagok felhasználásával. A jelentkezőknek legalább 50 adag étel kell elkészíteni és 25 adagot a látogatók kóstoltatására felajánlani. Fűszerekről, kenyérről, tányérról, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) önállóan kell gondoskodniuk. 

A verseny menete mindkét nap: 9-től 12 óráig tart a főzőverseny, utána 12-től 13 óráig kóstol a zsűri. Mindkét nap az első 15 nevező csapatnak helyet biztosítanak a Civil Ízek utcájában díjmentesen. 

A jelentkezési lapot október 15., 12 óráig lehet kitölteni és eljuttatni a Jurisics-vár Művelődési Központba ([email protected], 9730, Kőszeg, Rajnis utca 9.) Eredményhirdetés: október 22-én, kb. 15.30 órakor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában