Bemutató

2023.10.09. 14:51

Testközelben a nádifarkas  - Csikasz is ott volt az Őrségi Nemzeti Park programján

Állati jó napot tartottak Csákánydoroszlóban, az Őrségi Nemzeti Park Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpontjánál. A kutyás bemutatók után szó esett a vadmacskákról is, de a legnagyobb attrakció kétségkívül az volt, amikor Csikaszt, a nádifarkast lehetett megcsodálni gazdája, Gruber Ágnes jelenlétében. 

Tóth Judit

A tematikus nap a Körmendi Kutyaiskola Centrum, valamint a Kántor és Csupati Kutyaiskola oktatóinak és tanítványainak engedelmességi bemutatójával kezdődött, majd Sebők Győző körzeti megbízott és rendőrkutyája adott egy rövid ízelítőt ember és állat közös munkájából. A látogatók két előadást is meghallgathattak: Gruber Ágnes, természetvédelmi őr először a házi macskákról és vadmacskákról mesélt, majd megjelent Csikasz, a nádifarkas, akiről szintén izgalmas információkat tudhattak meg az érdeklődők a gazdától. 

Az állatorvos az állattartással kapcsolatos kérdéseket válaszolta meg, majd egy új kutyás sport, a hoopers mutatkozott be a Rába partján. Kiderült: a hoopers-t elsőre talán az agilityhez lehetne hasonlítani. A feladat ugyanis hasonló: a kutya egy zárt pályán, a gazdi irányítása alapján teljesíti az akadályokat. Különbség azonban, hogy az agilityvel szemben a hoopers pályán nincsenek ugróakadályok és hirtelen éles fordulók sem, így kíméletesebb és kevésbé veszélyes sport, amelyet azoknak a kutyáknak is ajánlanak, akik az agilityhez túl sérülékenyek vagy ízületi problémákkal, diszplázia hajlammal, gerincbántalmakkal, mozgásszervi betegségekkel küzdenek. 

A rendezvény ideje alatt a Vas vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának standján játékos formában kaphattak információt az érdeklődők a felelős állattartásról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában