Helyi közélet

2023.11.27. 12:35

Mindszenty Emlékverseny Csehimindszenten

Az egyházasrádóciak csapata nyerte a kilencedik alkalommal megrendezett Mindszentyregionális emlékversenyt. A vetélkedőnek a hercegprímásról elnevezett általános iskola adott otthont szülőfalujában.

Vaol.hu

A versenyre összesen nyolc csapat jelentkezett, az előzetes feladatban, tetszőleges műfajban (novella, tabló, vers, rajz), azt kellett bemutatniuk a résztvevőknek, miben példakép a Mindszenty József a mai fiatalok számára. A megoldásokat tekintélyes zsűritagok értékelték: Kovács Gergely, a boldoggá avatási eljárás posztulátora; Gyöngyösi Zsuzsanna, a Vasvári Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója, Déri Péter Jánosháza plébánosa, Kovács Gergely történész, Mindszenty bíboros szenttéavatási eljárásának posztulátora, Fukszberger Imre Csehimindszent polgármestere, Mindszenty József másodunokaöccse, Huszár Balázs Csehimindszent plébánosa, a zsűri munkáját segítette László Jánosné címzetes igazgató - olvasható a martinus.hu beszámolójában, amely kitér arra is: a versenyen mindenki nyert, hiszen Mindszenty József bíboros személyében követendő példát ismerhettek meg a résztvevők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában