Iskola

2023.12.28. 22:01

Már beadhatók az iskolakezdés halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről a kérelmek

Az Oktatási Hivatal (OH) lehetővé teszi a szülők számára, hogy online kérelmezzék gyermekeik iskolakezdésének halasztását vagy korábbi megkezdését egy újonnan megnyílt informatikai felületen.

Vaol.hu

 

A kérelmeket 2024. január 18-ig kell benyújtani. A 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született gyermekek esetében, ha a szülő úgy látja, hogy gyermekük még nem érett az iskolakezdésre, kérhetik a kezdés halasztását. Ezzel szemben a 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született gyermekek számára lehetőség nyílik a korábbi iskolakezdésre, ha indokolt.

A kérelmekhez a szülők csatolhatnak minden lényeges dokumentumot, és szükség esetén a hivatal szakértői bizottságot kér fel a gyermek fejlettségi szintjének felmérésére.

Fontos, hogy a tankötelezettség halasztását csak egyszer és csak egy nevelési évre lehet kérni, és ha a gyermek a hetedik életévét is betölti augusztus 31-ig, akkor a megkezdése tovább nem halasztható.

Az OH dönt a kérelmekről a jogszabályok és szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával.

Az OH honlapján keresztül elérhető az online kéreleműrlap, továbbá a szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatást is nyújtanak. Az űrlapok használata nem kötelező, de megkönnyíti a folyamatot. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában