Sikerek

2023.12.04. 07:00

Pénzmesterek verseny: dobogós helyek és különdíjak a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumnak

Hatezer induló diák közül első helyet szerzett a Pénzmesterek versenyen a kőszegi Mórocz Kira. A Jurisich Miklós Gimnázium négy iskolai díjat gyűjtött be. A verseny díjátadó ünnepségét a Pénzügyminisztériumban tartották.

Tóth Katalin

Forrás: VN/JMG

Hatezer induló diák közül első lett Mórocz Kira, a harmadik Szafián Réka. Esszé különdíjat kapott Bakos Nóra és Mórocz Kira. A legjobb 9. évfolyamos diák Tárcy Csanád, a legjobb 10. évfolyamos Bakos Nóra és Juhász Botond lett. Az egészségpénztári kategória nyertese Bakó Dominik; a második Nyul Evelin, míg a harmadik helyet Tornai Márton szerezte meg. A nyugdíjpénztári kategória harmadik helyét Radics Patrik Rómeó érdemelte ki. Iskolájuk, a Jurisich Miklós Gimnázium négy díjat is begyűjtött: a legeredményesebb, a legtöbb diákot indító, a legtöbb diákot az első 100-ba juttató és a döntőbe a legtöbb diákot adó iskoláét. Az intézmény volt diákja, a kétszeres Pénzmesterek verseny győztes Szafián Petra is részt vett az ünnepségen.

Forrás: VN/JMG

Ahogy Kiss Zoltán, a Jurisich-gimnázium tanára fogalmaz: nagyot mentek tanítványaik az idén is. A fentieken kívül a "RÉSZVÉNYFUTAMOT" ismét Gáspár József nyerte meg, a második Szafián Réka lett. A "NAGY DIÁK PÉNZÜGYES TESZT" versenyen Kovács Bence lett az első helyezett. A "KLASSZIS JUNIOR" verseny döntőjében a Gazdasági Egyetemen a Páli Ádám, Riegler Csenge, Szabó Attila és Szafián Réka által alkotott csapatuk a második helyet szerezte meg. Ezen kívül az idei pénzügyi versenyeken 17 különdíjat kaptak.

Forrás: VN/JMG

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában