Már hagyomány

2023.12.29. 13:32

Túra a hegyen - Forralt boros óévbúcsúztató Csepregen

Immár hagyomány, hogy december végén forralt boros túrával búcsúztatják az ó-, és köszöntik az új évet Csepregen. Idén a mintegy 500 résztvevő 13 pincét kereshetett fel.

Horváth László

Tizenhárom pincénél várták a túrázókat – mondta Tóth Marcell (jobbról a második)

Fotó: VN

Jó idő és jó hangulat várta az idei forralt boros túra résztvevőit a csepregi hegyen. A péntek déli indulás előtt találkoztunk Tóth Marcellel, a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület elnökével.  

- A forralt boros túra az év legnépszerűbb, leglátogatottabb boros eseménye nálunk – monda az elnök. – Köszönhető az annak is, hogy ebben az időszakban a környékünkön nincs hasonló rendezvény. Az időjárás most szerencsére velünk volt. Így csakúgy, mint a korábbi években, mintegy ötszáz résztvevővel számolunk.  

A túrázók tizenhárom pincét kereshettek fel, ahol forralt borral, harapnivalóval kínálták őket. Aki pedig szerette, a borok hideg változatát is megízlelhette. A borásziok szívesen ismertették a borokat, a pincéjük történetét. A túra zárórendezvénye, a retro diszkó a Rothermann kertben volt. Itt szolgálták fel a vacsorát, illetve sorsolták ki a tombolát.  

Tóth Marcell a 2023-as évet összegezve kiemelte: szép volt, szép lesz az idei évjárat. Idén inkább a növényvédelemmel volt probléma. Csepregen a madarak okoztak némi kárt. A minőség, a cukorfokok megfelelően alakultak: jó borok kerülhetnek a palackokba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában