Felkerült a szalag

2024.01.27. 18:49

A Bolyai-gimnázium szalagavatóján jártunk - Vitorlabontásra készen állnak a fiatalok - fotók

Felkerült a szalag a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végzős diákjainak palástjára is.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Egymás után vonultak be az osztályok tanulói az intézmény tornacsarnokába, amit megtöltöttek a büszke szülők, nagyszülők, barátok szombat délután. Az eseményen köszöntötték Lenkai Nórát, az ELTE SEK rektori biztosát és dr. Lenner Tibort, az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatóját, a gimnázium korábbi igazgatóját is. 

- A 2024-es év az életetekben nagyon-nagyon sok változást hoz majd, tulajdonképpen a mai naptól - szólt a diákokhoz Papp Tibor, a Bolyai-gimnázium igazgatója. - Megkapjátok a szalagot, és ezt követően számotokra áprilisban vége lesz a tanévnek. Következnek az érettségi vizsgák, amikből már ugyan egyet-kettőt kipróbáltatok, de az igazi megmérettetés, a rendes érettségi vizsga közép és emelt szinten még hátravan - mondta Papp Tibor. Beszélt a változások kapcsán arról: szeptembertől sokan felsőoktatásban folytatják tanulmányaikat egy másik városban, többen más országban, sőt, akad, aki más kontinensen fog továbbtanulni.  

 "Ha a változás szele fúj, a kételkedők falakat húznak fel, az optimisták pedig a vitorlákat." Nagyon jó vitorlázást kívánok nektek! - adta útravalóul kedvenc idézetét Papp Tibor. 

Az osztályfőnökök - nyolc, illetve négy évre visszatekintő - beszédei után előbb a diákok palástjára, majd a gimnázium vezetői és tanárai ruhájára is felkerült a szalag. A végzősök egy-egy szál fehérrózsával fejezték ki köszönetüket szüleik felé mindazért a támogatásért, amit eddigi életük során kaptak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában