Büszkén viselik

2024.01.12. 20:00

Elkezdődött a szalagavató-szezon - A középiskolák között a Premontrei Gimnázium nyitotta meg a sort - fotók

Csabai Bernadett

Őri Luca Sára és Bertha Kiara, a 12/z osztály tanulói megkapják a szalagot Zentai Zoltán tanár úrtól

Fotó: Unger Tamás

Indul az idei szalagavató-szezon; elsőként a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium végzőseinek tűzték fel a szalagot péntek este az Agora Művelődési és Sportház nagytermében. A gimnázium öt osztályának összesen 150 tanulója kapott szalagot az ünnepségen – osztotta meg velünk Hancz Gábor Tamás atya, a Premontrei Gimnázium igazgatója.

 Az egyik végzős diáktól a helyszínen megtudtuk: tegnap délután megtartották a próbát, amely nagyon jól sikerült, és izgatottan várták, milyen élmény lesz a szalagavató „élesben”. A szalagavató az iskoláról készült kisfilm vetítésével kezdődött, majd az öt osztály, osztályfőnökeik vezetésével bevonult a terembe. 

Beszédet mondott Hancz Gábor Tamás igazgató atya, aki köszöntötte a résztvevőket, és kiemelte, az elmúlt hetek feszített tempójú felkészülési időszaka után legyen ez az este a felszabadult ünneplés és a gondtalan együttlét napja.

 – Arra bátorítalak benneteket, arra kérlek titeket, igyekezzetek az adott helyzetből, az adott pillanatból kihozni a maximumot, és azt kívánom, hogy tudjátok a szíveteket mindig beletenni abba a munkába, ami előttetek áll – zárta gondolatait az atya. Dömötör Hanna és Tóth Barnabás verset szavalt, majd a végzős diákok beszédei következtek, a szalagok megáldása és az ünnepélyes szalagtűzési ceremónia előtt. Látványos műsorokkal folytatódott az ünnepség, a népszerű anya-fia és apa-lánya tánc, az elmaradhatatlan keringő és az osztályok közös tánca tette szebbé az estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában