Felújítás

2024.01.07. 12:00

Idősek otthona Csepregen: energetikából ötös lesz

Javában tart a Területi Gondozási Központ épületének felújítása Csepregen. Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan végezhetnek a munkákkal.

Horváth László

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Zétényi Irén a gondozási központ vezetője, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Horváth Zoltán Csepreg polgármestere

Forrás: Tarsoly Ádám

- Több éves előkészítés előzte meg az idősek otthonának helyet adó Területi Gondozási Központ felújítását – mondta Horváth Zoltán polgármester. – Emiatt is voltam nagyon boldog, hogy elkezdődhetett munka. A kivitelezés már javában zajlik, úgy számolunk, hogy rövid időn belül elkészül a beruházás. Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjével közösen keressük azokat a lehetőségeket, forrásokat, amelyek felhasználásával teljessé válhat a korszerűsítés. Így olyan munkákat is megcsináltathatunk, amelyekre most nem került sor. Bízunk benne, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően a lakószobák belső felújítását is elvégezhetjük.  

 Megtudtuk, a felújítás során szigetelik a födémet, kicserélik a nyílászárókat, korszerű lámpatesteket helyeznek el korszerűsítik a fűtési rendszert. Az intézmény tetejére napelemet helyeznek fel. Ahol pedig szükséges a falak vízszigetelést is kaptak, a pályázati úton elnyert, mintegy 130 millió forintból.   

 - Törekszünk arra, a munka összehangoltan menjen, a lehető legkevésbé borítsa fel az időseink mindennapi életét – folytatta a polgármester. – A lakóknak a felújítás miatt másik szobába kellett költözniük, hiszen zavaró volt számukra a kivitelezéssel járó por- és a zaj.  

 Horváth Zoltán kiemelte, polgármesteri feladatainál az elsők között jelölte meg a csepregi közintézmények energetikai korszerűsítését. Úgy vélte, már rövid távon is jelentős rezsimegtakarítás érhető el. Az így megmaradt pénzeket a pályázatok önerőjéhez használhatják fel.   

 Ágh Péter, országgyűlési képviselő, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára lapunak elmondta, a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz pályázatban Csepreg esetében több pozitív döntés is született. Összesen egymilliárd forintértékű támogatás érkezett ezen keresztül a városba.  

 - Tekintettel arra, hogy az Európai unió hosszú ideig bizonytalanságot okozott ezen a hazánknak járó források biztosításáról, Magyarország Kormánya a támogatáshoz jelentős hazai erőket mozgósított – emelte ki Ágh Péter. - Így ismét előre léphettünk Csepreg érdekében és elindulhatott a Területi Gondozási Központot érintő munka – zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában