Oktatás

2024.01.17. 13:49

Kígyózó sorok az ELTE standjánál – az ELTE Savaria Központ is ott volt az Educatio kiállításon

Csabai Bernadett

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ is jelen volt a 24. Educatio Kiállításon, ahol az intézmény bemutatta képzési kínálatát és legfrissebb eredményeit. Több mint 150 kiállító és rekordszámú, mintegy 60 ezer érdeklődő vett részt január 11. és 13. között az ország egyik legnagyobb oktatási rendezvényén, amelyet 24. alkalommal rendezett meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Kiemelkedő volt az érdeklődés az ELTE standja iránt.

- A standnál folyamatosan sorok kígyóztak; az érdeklődők többsége idén érettségiző középiskolás volt, de sok 10. és 11. évfolyamos diák is kíváncsi volt az egyetem kínálta képzésekre és nemzetközi lehetőségekre, az innováció és az intézményi fejlesztések terén elért legújabb eredményekre. Az egyetem kilenc kara mellett bemutatkozott a Savaria Egyetemi Központ és a Tanárképző Központ, a látogatók emellett megismerhették az Eötvös Loránd Tudományegyetem kollégiumait is, így teljes körű képet kaphattak az ELTE átfogó oktatási palettájáról – nyilatkozta lapunknak Gaspari Gábor, a Savaria Egyetemi Központ rendezvényszervezője.

Hozzátette a szombathelyi ELTE standjánál is sok érdeklődőnek adtak tájékoztatást a vasi kínálatról a kiállítás 3 napja alatt. A tapasztalatok szerint különösen a dunántúli lakhelyű diákok érdeklődtek élénken az ELTE Savaria által kínált lehetőségek iránt, azonban nem maradtak el a budapesti érdeklődők sem. Gaspari Gábor megerősítette, a jövőben is találkozhatnak az ELTE szombathelyi központjával ezen az országos jelentőségű eseményen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában