Ünnepség

2024.01.27. 08:48

Ötven végzős kapott szalagot Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szalagavatóján - fotók

Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szalagavató ünnepségén ötven diák gallérjára került fel a középiskolás tanulmányok végét jelző szalag.

Tóth Judit

Forrás: Cseh Gábor

Három osztály, félszáz tanulójának tűzték fel a szalagot pénteken este az Agora Művelődési és Sportházban, köztük a végzős pék-cukrászoknak, valamint azoknak, akik kétéves, érettségit adó képzésre járnak. Kondics Ferenc iskolaigazgató gratulált a pék-cukrász tanulóknak, akik három év után piacképes szakmát kapnak a kezükbe, és lehetőségük lesz a munka világába belépni. Az intézményvezető hozzátette: munka mellett, két év alatt akár érettségi vizsgára is felkészülhetnek ezek a fiatalok. 

- A kétéves, érettségit adó nappali képzésre járó tanulóinkat is csak méltatni tudom, akik a szakmai vizsga után vállalták a további két év tanulást. A szakmai bizonyítvány mellett most már érettségijük is lesz, amivel további lehetőségek nyílnak meg számukra a munkaerő-piacon, de akár tovább is tanulhatnak a felsőoktatásban - hangzott el a jövőbe mutató mondat a szalagavatón. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában