Lebuktak

2024.01.16. 12:30

Üdítők flakonjaiba rejtették az alkoholt a csempészek, annyit, amennyiből egy szórakozóhely több napig üzemel

Jövedéki törvénysértés miatt indult eljárás.

Vaol.hu

Alkoholos italokkal teli flakonok kerültek elő

Forrás: NAV

Több mint ezer liter alkoholtartalmú itallal indult útnak az a moldáv busz, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei állítottak meg ellenőrzésre. A NAV Bevetési Igazgatóság közlése szerint az M3-as autópálya hevesi szakaszán, a Rekettyés pihenőhelyre terelték ki a Franciaországba tartó moldáv buszt. A negyvenfős járművön mindössze hatan utaztak, azonban a rakteréből előkerült alkohol egy szórakozóhely többnapi kínálatára lett volna elegendő.  A pénzügyőrök a csomagtér átvizsgálásakor kartondobozokba csomagolva, különféle üdítősflakonokban több mint ezer liter alkoholtartalmú folyadékot és néhány doboz moldáv zárjegyes cigarettát találtak. A sofőr azt mondta, hogy a csomagokat csupán szívességből hozta magával barátai kérésére, de azt nem tudta, mit tartalmaznak a dobozok.

A pénzügyőrök az 1181, 53 liter alkoholt, az adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában