Super Bowl

2024.02.11. 21:25

Akár egymilliárd dolláros bevételt is hozhat Las Vegasnak az idei Super Bowl

Las Vegas városa akár egymilliárd dolláros bevételre számíthat a vasárnap esti Super Bowl döntőjének köszönhetően, amely évek óta az amerikai televíziók legnézettebb közvetítése. A döntőben a címvédő Kansas City Chiefs és a korábban többször bajnok San Francisco 49-ers csap össze.

Vaol.hu

A Super Bowl a teljes amerikai kiskereskedelem és a sportfogadás számára kiemelt esemény. Az amerikai kiskereskedelmi szövetség várakozásai szerint a döntő idén 17,3 milliárd dollár forgalmat generál az üzletekben. Az amerikai szerencsejáték-szervezet, az Amerikai Játék Szövetség várakozásai szerint a fogadóirodák a Super Bowllal összefüggésben 23 milliárd dollárt meghaladó forgalmat bonyolítanak.

A Super Bowl az amerikai média számára is komoly reklám-bevételi forrás. Egy 30 másodperces reklámblokk 7 millió dollárba kerül, ami megegyezik az elmúlt évi árral, ugyanakkor 2019 óta 50 százalékot meghaladó mértékben drágult.

Las Vegasba az előzetes várakozások szerint több mint 300 ezer turista utazik el erre a hétvégére, és a döntő akár egymilliárd dollárt meghaladó üzleti forgalmat jelenthet. A városba látogató sportturisták közül 72 ezer ember lehet ott az Allegiant stadionban, amelynek kapacitását a Super Bowlra megnövelték az eredeti 65 ezerről.

Az idei Super Bowlra a belépők átlagára 10 ezer dollár körül alakult, de közvetlenül a mérkőzés előtt a másodlagos forgalomban már több tízezer dolláros áron cseréltek gazdát a jegyek az internetes értékesítésben. Idén a legolcsóbb belépő 2 ezer dollár körül volt, de 20 fős lakosztályt is lehetett bérelni, rálátással a pályára, aminek az ára - étel- és italfogyasztással - eléri az 1,8 millió dollárt. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában