Irodalom

2024.02.01. 20:54

Diák írók és diák költők Sárváron

Idén 47. alkalommal hirdette meg közös szervezésben az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata a Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot, amelyre még bő két hétig várják a nevezéseket.

Polgár Patrícia

A Kossuth-díjas Mezey Katalin a találkozó szíve-lelke

Forrás: MW

1969 óta hagyományosan Sárvár ad otthon a diák írók, diák költők találkozójaként is ismert Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatnak, amelyet az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata közösen hirdet meg évről évre. 

A pályázatra érkezett, a zsűri által legjobbnak ítélt művek alkotói idén is meghívást kapnak a Sárváron – ezúttal április 2. és 5. között – megrendezendő táborba, ahol műhelymunka keretében neves alkotók értékelik ki a diákok pályamunkáit. Pályázni magyar nyelven, vers, próza és tanulmány kategóriában lehet, a korhatár 14–18 év. A pályázatok benyújtási határideje: február 17-e. A pályamunkákat e-mailben (az [email protected] e-mail-címre) vagy postai úton (postacím: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.) várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában